Aquesta web utilitza cookies perquè puguem oferir-te la millor experiència d'usuari possible. La informació de les cookies s'emmagatzema en el teu navegador i realitza funcions com ara reconèixer-te quan tornes a la nostra web o ajudar el nostre equip a comprendre quines seccions de la web trobes més interessants i útils.
La recerca centrada en l’educació patrimonial apunta reiteradament que el patrimoni és un element clau per a la construcció de la identitat o idiosincràsia d’un individu, poble o comunitat. No obstant això, no s’especifica de quina manera i en quin grau influeix en aquesta definició personal o col·lectiva. Per tant, seria oportú explorar en quina mesura l’educació patrimonial condiciona la construcció de la identitat, per exemple, dels infants i joves d’un context particular.
Així doncs, la Càtedra es proposa analitzar el vincle entre el patrimoni i l’educació patrimonial amb l’autoconcepció identitària dels alumnes de sisè de primària i quart de secundària dels centres educatius de les 5 comarques de l’Alt Pirineu i Aran. Igualment, estudia tal vincle pel que fa al professorat d’aquest alumnat que imparteix matèries relacionades amb el patrimoni natural o cultural.
Anàlisi de les concepcions, percepcions i l’experiència didàctica del patrimoni i el seu vincle amb d’autoconcepció identitària de l’alumnat de primària i secundària de l’Alt Pirineu i Aran i de l’equip docent implicat en l’ensenyament del patrimoni.
Informe amb els resultats de l’anàlisi i les necessitats i bones pràctiques detectades.
Sessió de retorn dels resultats al personal docent de l’Alt Pirineu i Aran.
Difusió i divulgació de resultats en congressos i publicacions acadèmiques d’alt impacte.