Aquesta web utilitza cookies perquè puguem oferir-te la millor experiència d'usuari possible. La informació de les cookies s'emmagatzema en el teu navegador i realitza funcions com ara reconèixer-te quan tornes a la nostra web o ajudar el nostre equip a comprendre quines seccions de la web trobes més interessants i útils.
L’educació patrimonial és una disciplina consolidada en l’àmbit escolar i científic. De fet, en els darrers anys, s’han generat nombrosos projectes i activitats que reconeixen el gran potencial educatiu del patrimoni. Rau el dubte, però, de si tots aquests presenten una visió holística, si plantegen diferents metodologies educatives o si l’equip docent és coneixedor del patrimoni, entre d’altres.
Per això, des de la Càtedra s’inicia un projecte de recerca que vol analitzar l’estat de l’educació patrimonial al país d’Andorra, considerant totes les pràctiques desenvolupades en els àmbits formal i no formal, l’acció pedagògica a primària i secundària dels tres sistemes educatius, així com en museus i centres d’interpretació. Es desenvolupa amb el Grup de Recerca Interdisciplinari en Educació (GRIE) de la Universitat d’Andorra i el suport del Ministeri d’Educació del Govern d’Andorra.
Anàlisi de les concepcions, percepcions i l’experiència didàctica del patrimoni de l’alumnat de primària i secundària del país i de l’equip docent implicat en l’ensenyament del patrimoni.
Informe amb els resultats de l’anàlisi i les necessitats i bones pràctiques detectades.
Sessió de retorn dels resultats al personal docent d’Andorra.
Difusió dels resultats en congressos.
Divulgació dels resultats en revistes acadèmiques d’alt impacte.
Consulta aquí el primer article
Consulta aquí el segon article
