Aquesta web utilitza cookies perquè puguem oferir-te la millor experiència d'usuari possible. La informació de les cookies s'emmagatzema en el teu navegador i realitza funcions com ara reconèixer-te quan tornes a la nostra web o ajudar el nostre equip a comprendre quines seccions de la web trobes més interessants i útils.
L’os bru es va extingir dels Pirineus Centrals a inicis dels anys noranta del segle XX a causa de l’acció humana. Durant la mateixa dècada i la següent, però, a través d’un projecte LIFE, es va reintroduir l’espècie amb exemplars provinents d’Eslovènia. Amb els anys, la població va anar augmentant fins a arribar al voltant d’una trentena d’ossos. No obstant això, calia continuar treballant en la reintroducció de l’os i molt especialment en la cohabitació entre l’animal i les persones. Així doncs, sorgeix un nou projecte anomenat PirosLife que té com a objectiu consolidar el futur de l’os bru als Pirineus en un entorn favorable.
En aquest context, la Càtedra assumeix la tasca de l’educació a les escoles, és a dir, de la creació de materials pedagògics destinats a les aules d’infantil i primària dels Pirineus. Aquests materials desenvolupen, en gran manera, els continguts de la matèria de Coneixement del Medi Natural, Social i Cultural a través d’una mirada ambiental als Pirineus i tots els seus habitants. L’os bru acompanya els nens i les nenes a comprendre la seva relació amb el medi preparant-los per desenvolupar l’esperit crític i la sensibilitat en relació amb la natura.
Disseny, pilotatge, desenvolupament i avaluació d’una maleta didàctica destinada als infants d’infantil i primària dels Pirineus, que tracta sobre l’os bru, el seu habitat i la relació amb les altres especies de l’entorn.
