Simposi Internacional de les Festes del Foc dels Solsticis als Pirineus.

Els dies 27, 28 i 29 d’octubre se celebrarà a Bagà i Sant Julià de Cerdanyola (ambdues poblacions fallaires) el Simposi Internacional de les Festes del Foc dels Solsticis als Pirineus.

Essent una de les accions del projecte PROMETHEUS, el  Simposi pretén promoure i divulgar el coneixement, la recerca i els estudis en referència a  les festivitats del foc.  

Un Comitè de persones expertes ha vetllat per l’organització, la realització i pel contingut del Simposi. Aquest prové de diverses institucions catalanes, espanyoles, franceses i aragoneses, les quals fan palès la diversitat cultural i social vers el món fallaire. 

El programa del Simposi donarà espai a quatre àmbits de discussió diferents. El primer àmbit se centrarà en “Falles, Haros, Halhes i Brandons”, i en la història i l’actualitat de la festa. A continuació, el segon àmbit obrirà la temàtica de l’organització i la gestió de les festes del foc. El tercer àmbit se centrarà en l’educació, la transmissió i la divulgació en la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial; i, per últim, el quart àmbit pretén posar el focus en la COVID, sostenibilitat i futur de la festa. Pots consultar el programa aquí

Ja està obert el període per enviar comunicacions, fins al 10 d’octubre, i també, el període per inscriure’s al Simposi, fins al 24 d’octubre. Pots trobar més informació sobre el Simposi Internacional de les Festes del Foc dels Solsticis als Pirineus en aquest enllaç.