Presentació d’un nou capítol al llibre: “El patrimonio cultural en espacios fronterizos”

El capítol presentat s’anomena: “El proyecto Prometheus sobre las fiestas del fuego de los Pirineos. La valorización de un patrimonio inmaterial transfronterizo”

En el marc del projecte europeu Prometheus POCTEFA, la Càtedra Educació i Patrimoni dels Pirineus, ha presentat conjuntament amb altres universitats catalanes, andorranes i franceses, un capítol anomenat: “El proyecto Prometheus sobre las fiestas del fuego de los Pirineos. La valorización de un patrimonio inmaterial transfronterizo”, dins del llibre: “El patrimonio cultural en espacios fronterizos”, creat per: Arrieta Urtizberea, Iñaki; Chaboussou, Pauline; Abella i Pons, Jordi (eds.).

En concret han col·laborat amb la nostra Càtedra, per tal de redactar aquest capítol: la Universitat de Lleida i la Universitat de Barcelona, juntament amb les universitats franceses de Pau et donis Pays de l’Adour, i de Perpignan-Via Domitia. A més, també va col·laborar l’Insituto de cultura occitana CIRDOC i el departament de patrimoni cultural del govern d’Andorra.

El llibre parla del paper de les fronteres i la representació d’aquestes en el sentiment de pertinença en un territori. A més, també relata com es converteixen en símbols rellevants per a la identitat individual i col·lectiva, directament lligada al patrimoni i a la seva salvaguarda.