Participem en les jornades de formació sobre Patrimoni Cultural Immaterial a França

Marc Ballesté, cap de projectes de la Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus, va presentar els projectes educatius de transmissió del patrimoni immaterial


La Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus de la Universitat de Lleida (UdL) va participar aquesta setmana en les jornades de formació de Patrimoni Cultural Immaterial a Oloron-Sainte-Marie (França). Dins de la jornada tècnica, Marc Ballesté, cap de projectes de la Càtedra, va ser l’encarregat de realitzar una conferència en la qual va parla sobre “Transmetre el Patrimoni Cultural Immaterial en els projectes educatius”. 

Ballesté va presentar el projecte que estan treballant, i els diferents recursos pedagògics que han desenvolupat per fer arribar el Patrimoni Immaterial a les aules, com la maleta fallaire. La maleta fallaire forma part d’un conjunt d’accions dedicades a la difusió de les Falles, Haros i Brandons que realitza la Càtedra d’Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus. Aquesta forma part d’un conjunt d’accions dedicades a la difusió de les falles, a la seva posada en valor i a la recerca.

Dins la jornada, es van fer ponències sobre com tractar el Patrimoni Cultural Immaterial en diferents àmbits. Els participants a les jornades també van poder realitzar diferents tallers i treballs en grup per tal de poder posar en pràctica tot allò que havien aprés a les jornades. 

Oloron-Sainte-Marie va acollir la jornada de formació, organitzada pel laboratori ITEM de l’UPPA dins el marc del programa FEDER TCVPYR, el CIRDOC (Institut Occità de Cultura) i la Direcció General de Patrimoni del Ministeri de Cultura.