Participem en la “Nit Europea de la Recerca”

La Càtedra d’Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus de la UdL presenta el projecte Prometheus


La Càtedra presenta el projecte Prometheus mitjançant un pòster a la Nit Europea de la Recerca, que enguany, se celebra de manera virtual. L’equip de la Càtedra ha preparat una infografia interactiva on s’exposa el projecte i els seus principals objectius, així com algunes de les seves accions. 

Prometheus és el projecte sobre les Festes del Foc dels Solsticis als Pirineus i pretén contribuir a la continuïtat del reconeixement de les falles dels Pirineus com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO, que va inscriure la festa en les seves llistes el passat 1 de desembre de 2015 a proposta de la candidatura encapçalada per Andorra, i amb l’adhesió d’Espanya i de França. Compta amb vuit socis: el Govern d’Andorra, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Conselh Generau d’Aran, el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, el CIRDOC, la UPVD, la UB, i la Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus de la UdL, que l’encapçala.

La Nit Europea de la Recerca és un esdeveniment públic dedicat a la divulgació de la ciència. Se celebra, cada any, en diferents ciutats d’Europa al mateix temps. El seu objectiu és apropar la recerca i els seus protagonistes al públic de totes les edats. El seu lema principal és “Recerca pel canvi”. A la Universitat de Lleida, el grup de recerca GREiA és l’encarregat de coordinar totes les activitats que tindran lloc la tarda del 27 de novembre.