Participem al IV Simposi Internacional Focs Festius a la Mediterrània a Andorra

La Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus, va fer una ponència sobre la salvaguarda de la festa de les falles


La Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus de la Universitat de Lleida (UdL) va participar aquest cap de setmana al IVSimposi Internacional Focs festius a la Mediterrània a Andorra. Dins de la jornada, Sofia Isus, directora de la càtedra, i Marc Ballesté, cap de projectes, van realitzar una ponència sobre la Salvaguarda de la festa de les falles. 

Andorra va acollir per primer cop el Simposi Internacional Focs festius a la Mediterrània, els dies 22, 23 i 24 de novembre, que va oferir diferents conferències sobre les simbologies i els rituals del foc festiu. 

El Simposi, organitzat per la Societat Andorrana de Ciències, l’Associació de Fallaires de les Valls d’Andorra, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Institut Ramon Muntaner, es va estructurar en tres àmbits: la salvaguarda i el reconeixement de les festes del foc, la investigació de les mateixes i la presentació d’entitats, persones i publicacions.