La Càtedra dissenya i desenvolupa un projecte de Model de Salvaguarda

El Ministerio de Cultura del Gobierno de España concedeix a la Càtedra d’Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus un projecte sobre Salvaguarda i les Festes del Foc dels Pirineus


La Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus ha dissenyat i desenvolupat el projecte “Diseño e implementación de un Modelo de Salvaguarda para las Fiestas del Fuego del Solsticio de Verano en los Pirineos”, concedit pel Ministerio de Cultura del Gobierno de España. On entre altres tasques s’han analitzat 20 projectes del registre de bones pràctiques de salvaguarda de la UNESCO, relatius a el període 2008-2017, identificant les mesures desenvolupades.

S’han categoritzat les mateixes i utilitzat com a model per al cas de les Festes del Foc als Pirineus. S’ha estudiat també la gestió realitzada en tradicions properes, declarades patrimoni UNESCO, com els castellers o la PATUM. També s’han visitat totes les valls fallaires, especialment les ubicades en territori espanyol. S’han realitzat 8 reunions amb els portadors de la festa per conèixer les seves necessitats i el funcionament concret de la seva tradició.