Iniciem la fase pilot del projecte Animalades

L’escola Montsagre d’Horta de Sant Joan és la primera a posar a prova les activitats de la maleta Animalades


Comencem amb les proves pilot de la maleta Animalades, que forma part del projecte coordinat per Anna Solé, membre de la Càtedra d’Eduacació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus, i que ha estat confeccionada per Obaga Activitats. Les propostes didàctiques s’han presentat a un grup docent de l’escola Montsagre d’Horta de Sant Joan, que han ajudat a avaluar-ne els seus continguts. Quan finalitzi aquesta fase avaluativa la maleta es podrà trobar en diferents Centres de Recursos Pedagògics per ser utilitzada a l’aula.

El projecte Animalades es focalitza en l’estudi de les espècies troncals com el conill, el senglar i el cabirol. Aquestes són presents arreu de Catalunya i serveixen per desenvolupar continguts de les matèries de medi natural i medi social. L’objectiu és que aquestes espècies troncals acompanyin l’alumnat a comprendre la seva relació amb el medi per tal de desenvolupar l’esperit crític i la sensibilitat en relació amb la natura.

Durant aquest període, la Càtedra continuarà realitzant proves pilot amb escoles d’arreu del territori català, com la de Cornudella de Montsant, la de Vallmoll i la d’Esterri d’Àneu, entre altres. Properament, es farà la presentació oficial del projecte.